woensdag 29 april 2009

Het zesde boek van Ray Kurzweil

De nieuwe Kurzweil is uit. Hij schreef zijn zesde boek ‘Transcend, Nine Steps to Living Well Forever’ samen met de Amerikaanse arts Terry Grossman. In 2004 publiceerden zij ‘Fantastic Voyage, Live Long Enough to Live Forever’. Voor Ray Kurzweil, uitvinder en futurist, gaat het om zijn derde boek over gezondheid. In 1993 verscheen van zijn hand ‘The 10% Solution for a Healthy Life’.
Vanwaar die fascinatie met gezondheid?

Voor Ray Kurzweil ligt die fascinatie met gezond leven voor de hand. Hij was 22 toen zijn vader op 58-jarige leeftijd stierf aan de gevolgen van een hartziekte. En schrijft hij: ‘Ik was tien jaar ouder dan mijn vader toen zijn vader stierf aan dezelfde hartziekte.’ Kurzweil was voorbestemd om zelf ook niet oud te worden. ‘De trend suggereerde dat ik mijn eigen zoon niet ouder zou zien worden dan 32.’

Kurzweil onderzocht de relatie tussen gezondheid en voeding.

Uiteindelijk bekeerde hij zich tot het dieet van Nathan Pritikin dat nogal rigoureus is, maar in de praktijk heel gemakkelijk vol te houden viel. Pritikin schrijft voor dat de dagelijkse inname aan calorieën voor maximaal 10 procent uit vet bestaat – en dan nog niet eender welke vetten. Daarnaast schrijft Pritikin een maximum voor van 100 milligram aan cholesterol per dag.

In 3 maanden tijd verloor Kurzweil 12,5 kilogram aan overgewicht.

Door zijn verbeterde conditie bedroeg zijn risico aan een of andere hartkwaal dood te gaan niet langer 75 procent, doch slechts 3 procent. Een significante verbetering. Overigens is Ray Kurzweil, die op 12 februari 1948 geboren is, thans 61 jaar oud. Deze maand verscheen een film over zijn leven en werken, genaamd ‘Transcendent Man’. De première vond plaats op het Tribeca Film Festival van Robert de Niro. Een intrigerende trailer van de film kan hier gevonden worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten