dinsdag 16 juni 2009

Ray Kurzweil en de discussie

Over Ray Kurzweil raak ik niet uitgesproken? Ik ben de enige niet. Vandaag kwam mij een interessant en evenwichtig artikel van Aaron Saenz onder ogen. Het is een soort van oproep om het - als het over de voorspellingen van Kurzweil gaat - niet langer te hebben over de 'Who' en 'Why', maar over de 'what', 'when' en 'how'. Een verstandige oproep.

In een ander artikel van de hand van Daniel Lyons in Newsweek wordt Kurzweil op een heel andere manier de maat genomen. het artikel van Aaron Saenz is een reactie daarop. Daniel Lyons laat een anonieme getuige aan het woord:

Ray is going through the single most public midlife crisis that any male has ever gone through," says one scientist who will be teaching at Singularity University and who asked for anonymity because he didn't want to criticize a colleague publicly.

Best laf van deze anonymus en zelfs al zou de waarneming met betrekking tot de 61-jarige Kurzweil juist zijn, ze is volledig gespeend van enig argument ten aanzien van Kurzweil's ideeëngoed. Het raakt eigenlijk kant noch wal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten