woensdag 29 juli 2009

De najaarsverrassing van Maarten Muntinga - Een nieuwe kinderboekenreeks

Verrassend is dat Uitgeverij Maarten Muntinga dit najaar een kinderboekenreeks start. De uitgeverij werd meer dan 25 jaar geleden een groot succes dankzij de uitgave van de Rainbow Pocketboeken. De allereerste titel van Nancy Friday 'Mijn moeder en ik' was van meet af aan een bestseller. Sindsdien verschenen meer dan 500 titels en verkocht Maarten Muntinga ruim 1 miljoen boeken.

Eind jaren tachtig waagde Maarten Muntinga zich aan een eerste 'worp' jeugdboeken in pocketvorm. Het werd geen succes. Het bleef bij vier titels die nauwelijks verkochten. Waarom Muntinga het nu opnieuw probeert? Wij hebben er het raden naar. Hoe dan ook, Muntinga begint voorzichtig met 3 titels.

Guus Kuijer - Voor altijd samen, amen.
Joke van Leeuwen - Het verhaal van Bobbel die in een bakfiets woonde en rijk wilde worden.
Toon Tellegen - Bijna iedereen kon omvallen.

De boeken verschijnen in een harde kaft. Ze worden uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij Querido, die zelf ooit een pocketreeks voor zijn succesvolle kinder- en jeugdboeken exploiteerde. Het is de bedoeling dat in deze reeks 'jeugdklassiekers, prijswinnaars en beloftevole jeugdliteratuur' voor de leeftijd vanaf 10 jaar zullen verschijnen. In eerste instantie zullen tussen de zes en acht titels per jaar verschijnen. Maar dat kan meer worden, afhankelijk van het eventuele succes. En wij denken: dat kan ook minder worden, afhankelijk van het eventuele uitblijven van enig succes. Hoe dan ook, de boeken zullen tussen € 6,95 en € 8,95 kosten. Veel te duur, als je het ons vraagt voor een pocketboek. Bedenk dat Maarten Muntinga ooit de integrale Canto General van Pablo Neruda uitgegeven heeft - dik 640 pagina's - voor de prijs van f 10,- oftewel omgerekend € 4,50.


Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten