woensdag 22 juli 2009

In den beginne was het woord en dat woord werd gesproken


Eén van de hoogtepunten uit de najaarsaanbieding van luisterboekenuitgever Rubinstein is de uitgave van Jan Wolkers leest Jan Wolkers. De afbeelding hierboven is niet de cover van het nieuwe luisterboek van Jan Wolkers. Hierboven staat een afbeelding van de hoes van een cd die Hans Kusters vermoedelijk uitgaf in 1987. De opnames ervan dateren in elk geval van 19 mei 1987. Ze vonden plaats in de ACE studio te Aartselaar (België).

De oorspronkelijke cd bevat de door Jan Wolkers voorgelezen verhalen Het Tillenbeest (uit Serpentina's Petticoat), Ezau's Handen (uit Terug naar Oegstgeest), De vleugels van Hermes (uit Turks Fruit) en tot slot Zeven Sonnetten (waarvan een aantal verschenen is in NRC Handelsblad).

Op de nieuwe uitgave van uitgeverij Rubinstein komen exact dezelfde voordrachten van Jan Wolkers voor, zij het Rubinstein in zijn najaarsaanbieding 8 in plaats van 7 noemt. Hij noemt de sonnetten Speurtocht, Zeeaas, Sneeuwval, Hermes, Psychopompus, November, Hera en Fall.

In diezelfde studio in Aartselaar namen in hetzelfde jaar 1987 ook Hugo Claus, Herman De Coninck en Remco Campert vergelijkbare cd's op. Voor zover ik mij kan herinneren is geen van al die cd's een succes geweest.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten