zondag 2 augustus 2009

Hoogtepunten uit het non-fictie fonds van De Bezige Bij najaar 2009

Het lijkt alsof de najaarsaanbieding non-fictie van De Bezige Bij uitsluitend uit hoogtepunten bestaat. Een onvolledige opsomming:

Van Daniel Jonah Goldhagen, auteur van 'Hitlers gewillige beulen' verschijnt "Erger dan oorlog, Volkerenmoord en de aanhoudende schending van de mensenrechten. November 2009. Gebonden. Circa 688 pagina's.

Van Sytze van der Zee verschijnt in januari 'Vogelvrij, de jacht op de Joodse onderduiker', gebonden, circa 448 pagina's.

Van H.J.A. Hofland, de journalist van de twintigste eeuw, verschijnt 'Nederland volgens Montag, een kleine geschiedenis van de laatste dertig jaar'. Met een voorwoord van de onvermijdelijke Geert Mak. Oktober 2009. Paperback. 360 pagina's.

Van Coen Verbraak, in 2007 laureaat van de Luis, de prijs voor het beste interview, verschijnt 'Kijken in de ziel, psychiaters over hun vak'. Onder anderen Rudi van den Hoofdakker (nom-de-plume: Rutger Kopland) en Christa Widlund (nom-de-plume: Anna Enquist) hebben hun medewerking verleend aan dit boek. November 2009. Paperback. 284 pagina's.

Van de mij onbekende David Priestland, docent moderne geschiedenis aan de vermaarde universiteit van Oxford, komt uit 'De rode vlag, de wereldgeschiedenis van het communisme'. November 2009. Paperback. 624 pagina's geïllustreerd.

Eugene Rogan schreef 'De Arabieren, een geschiedenis'. Opnieuw een boek dat aanspraak lijkt te maken op de status 'klassiek', want gezaghebbend. Het boek verschijnt in januari 2010 in een gebonden editie van 624 geïllustreerde pagina's.

En dan de meest uitdagende en verfrissende titel uit het hele aanbod non-fictie van De Bezige Bij het boek:

'Zo gemakkelijk kom je niet van boeken af'

door Umberto Eco en Jean-Claude Carrière.

Voor deze titel is het aftellen geblazen tot januari 2010. Helaas wordt dit boek niet gebonden uitgegeven, maar als paperback (foei!).


Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. Beste Luc,

    Excuses om dit in je comments te droppen, maar ik wil je graag op de hoogte brengen van een literair project, maar vind je e-mailadres nergens. Kan je me eventueel een mailtje sturen zodat ik je de info kan bezorgen? E-mail: gsoetemans at gmail dot com.

    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen