zaterdag 1 augustus 2009

Jamie goes america

De grote merken moeten elk jaar met een nieuw boek op de proppen komen. Dat wil zeggen: de kookmerken. Daartoe behoren Jamie Oliver, Gordon Fucking Ramsay en qua nederkookmerk Herman den Blijker.

En als dat even niet lukt, elk jaar een nieuw boek, dan prijs je bij Uitgeverij Kosmos het enige boek dat Ferran Adrià, de beroemdste kok van dit moment, ooit heeft uitgegeven nog maar eens aan. Die aanbiedingsfolder moest toch vol?

Ferran Adrià bracht op 9 april een bezoek aan Amsterdam waar hij in Krasnapolski een lezing gaf. In de najaarsaanbieding van Kosmos is dat nog altijd goed voor 2 pagina's tekst en uitleg. Ook al is 'Een dag bij El Bulli' al lang uit.

Een andere beroemde kok die Nederland aandoet, is Rick Stein. Hij signeert zijn nieuwe boek op donderdag 3 september in de Bijenkorf, 5e etage, vanaf 19:00.

Gisteren herlas ik eerder toevallig een reportage van Ronald Hoeben over de grote Paul Bocuse in HP/De Tijd. De kok die per gast 1 pakje boter, een halve liter room en 3 eieren verbruikt. Bocuse heeft de pesthekel aan het nieuwe koken à la Ferran Adrià.

Een heel mooi filmpje over het bezoek van Ronald Hoeben en Alain Caron aan het etablissement van Bocuse in Collognes au Mont d'Or valt te zien op FoodTube.nl.

Enfin, de nieuwe Oliver verschijunt in oktober en heet 'Jamie's Amerika'. Hij heeft al een keer Italië gedaan. Wij mikken voor volgend jaar op 'Jamie doet het beter dan de afhaalchinees'.

Van Herman den Blijker verschijnt, ook in oktober, 'Altijd Trek'.

Maar wellicht het interressantste kookboek dat bij Kosmos verschijnt, is het 'River Café goes classic!' van Rose Gray en Ruth Rogers. En het is waar dat Jamie Oliver daar gekookt heeft. Dat klopt, mijnheer Kosmos. Maar Jamie Oliver is ook groot geworden dankzij Antonio Carluccio.
De oorspronkelijke titel van dit River Café-kookboek is aantrekkelijker dan de Nederlandse titel:
The River Café Classic Italian Cook Book'.


Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten